QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Det gäller hur diagrammet på webbplatsens välkomstsida ska se ut när vallokalen finns på plats och används vid midsommartid i år. Det är dags att ge det sin slutliga utformning! Det är ett grannlaga och omfattande uppgift. Jag vill börja med att berätta varför det är så!

Uppsala kommun höll skatten oförändrad på nivån 15 procent under tio år (1972 – 1981). Jag hade ansvaret för styrningen av ekonomin och mötte kommunstyrelsens femton ledamöter varje månad och kunde med ett ”nålstick på den ekonomiska kartan” ange läget för kommunens ekonomi. Oförändrad skatt i tio år väckte uppmärksamhet även utanför Uppsala.

Gurun som gjorde detta möjligt hette professor Börje Langefors. Hans teori om hur beslutfattare ska informeras var ledstjärna för kommunens ekonomikontor dessa tio år. Varje månad fick ledamöterna i kommunstyrelsen ett enda diagram som inte ändrades och som aldrig kunde beslås med att vara fel. Det finns en video om det:

.

Det jobbades med utformningen av detta diagram i veckor innan det presenterades. Det skulle begripas av ledamöterna omedelbart och accepteras. Det skulle inte bli någon diskussion om att det kunde förbättras vare sig första gången det presenterades – eller senare.

Langefors krav var att beslutsfattare skulle vara beslutsfattare. Information skulle också vara ”ungsvarm” som en färsk ”bulle”, där varje avgiven röst omedelbart påverkar staplarna.

Vår uppgift nu är att göra samma arbetsinsats med diagrammet på webbplatsens startsida. Vi börjar med ett utspel och det ser du här:

Diagram 3

Det är två klick i vallokalen. Först en klick på det parti du röstade på i valet 2018, och du har bara de sex partierna inom rutan att välja på. Du väljer bort! Sedan det andra klicket. Då är valet IsP eller SF, och du väljer någon av dem redan nu inför 2022.

Det verkliga valet gör du i det ordinarie valet 2022 i vallokalen i ditt distrikt eller genom att poströsta. Detta förutsatt att det blir ett val 2022. ”The Six” (inom rutan) kan ju hitta anledning att ställa in och bara sitta kvar på obestämd tid som maktfullkomliga politiker inför diktatur. Det är mycket troligt att den vallokal som Nix to the Six avser att ta fram för att kunna hålla val på nätet på vår webbplats publiceras i god tid före ordinarie val 2022 för att framtvinga att ett ordinarie val faktiskt sker.

Betänk! Politiken i Sverige är i stort helt känslostyrd. Demokrati finns bara i länder där folket har huvudet och förnuftet med. Vår uppgift är att få ett folk som lägger huvudet i träda och kopplar turbotryck på hjärtat så snart det gäller politik och samhällsfrågor att ändra beteende. De ska lära sig att svika sina invanda partier, dvs registrera sig för sofflockspartiet. Det är ingen mening att bygga en valplattform där alla går in som känslostyrda zombier och röstar som de alltid gjort!

Första uppgiften är att träna väljare som systematiskt har svikits av sina politiker under flera mandatperioder att svika tillbaka. Det är inte vi väljare som har svikit! Nu finns bara sveket som alternativ i vallokalen – till att börja med.

Resultatet ska synas i ett tydligt diagram. Hur ska det se ut? Hjälp oss! Du skickar dina synpunkter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Diagrammet ovan är gjort i ett Excel-blad. Vill du ha en kopia att jobba med själv är det bara att rekvirera vårt Excel-blad med diagram också via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Välkommen med dina synpunkter!

Hans Jensevik

Ordförande Nix to the Six


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.