QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Längre fram på stigen kom grannfrun med den stora svarta pudelhannen. Vi stannade på rekommenderat avstånd. Hon sa:

-Jag är inte längre välkommen bland damerna i mitt gamla gäng.

Jag nickade. Hon snörpte på med munnen och pudelhannen satta sig ner och spetsade öronen.

-Hur gick det till?

Hon hade sett min video om hur kommunistisk indoktrinering går till i teori och praktik:

-Det slank ur mig lite oförsiktigt att Fredrik Reinfeldt var en mästare på kommunistisk retorik när vi diskuterade politik. Det är ju det vi gör. De tog illa upp. De ändrade tid och plats för nästa damträff och om det fick jag inget veta. De hade glömt bort mig. Hon skrattade lite tillgjort. Det sved i hennes själ.

-När jag var sex år 1948 flyttade familjen till en tvårummare i ett flerfamiljshus, sa jag. Av morbror Åke hade jag fått min första fotboll. En riktig fotboll i läder med snörning. Någon av de första dagarna spelade vi grabbar fotboll på bakgården. Jag skulle lägga en straff. Den gick in genom ett fönster. Jag sprang in till mamma och mamma sprang till lägenheten där min olycka hänt. Efter en evighet kom mamma tillbaka med bollen glad och nöjd. Det hade varit kafferep och hon hade kommit med i det. Pappa var inte glad över utgifterna men mamma menade att det var värt varenda krona. Så inkluderades det då 1948 och så exkluderas det nu 2020. Andra tider! Annan samhällsanda. Mycket hårdare.

Vi stod ofta tysta ett tag när vi språkade för vi delade en sak till skillnad från de som höll oss exkluderade. Vi tänkte. Vi tänkte efter. Vi tillät oss det. Nixare (medlemmar i Nix to the Six) tappar sällan huvudet.

-Hur kommer det sig att du har hökögon för kommunistisk retorik? Eller rättare sagt numera härskarteknik med populistisk godhet som ideologiskt innehåll?

-Som du vet var jag lärare i nationalekonomi på universitet under studentrevolten 1968. Där kunde jag sittande på första bänk följa vad som hände.

-Vi skulle exempelvis vara kritiska. Kritik var mycket viktig. Som lärare kände jag vid ett tillfälle att det var dags att kritisera marxismen och gjorde det. Jag fick reda på att jag missuppfattat det mesta. Marxismen var kritiken av den borgerliga ekonomin. Och någon mer kritik fanns inte. Jag borde väl kunna fatta att man inte kunde kritisera kritiken! Den rena kritiken! Men jag fortsatte med det och då kom antydningen att för sådana som mig fanns det koncentrationsläger när de fått makten efter revolutionen och införandet av proletariatets diktatur. Det ansågs vara nära förestående.

-Fortfarande är kritik viktig! Lärarna i skolan lär ut hur viktig kritik är och kritiseras gör det. Varje gång vikten av kritik nämns av läraren sänker eleverna garden och när eleverna spetsat öronen så att all förnuft ligger på golvet levereras kritiken och den går rakt in. En kritiker ljuger eller luras väl inte?

Vi skrattade igenkännande tillsammans. Så kom hon igen:

-Jag har lite ångest över vad som hänt mig. Vad ska jag göra? Krypa till korset? Krypa in i den sociala värmen igen hos tjejerna?

-Ditt hjärta vill tillbaka. Men ditt huvud trivs inte där. Du är en fri människa att välja ditt öde!

-Nu var du inte snäll! Du föll inte för det sociala trycket 1968? Människor faller lätt idag? Men vi har väl aldrig haft så många neurotiska människor som idag. Man kan säga att det är en pågående psykisk folksjukdom.

Vi var tysta ett tag igen.

-I samhällen med totalitära regimer blir många invånare neurotiska. Det vet vi! Går en sådan medborgare till en fri psykolog för att bli frisk består behandlingen i att göra medvetet vad ditt förnuft vill säga till dig. Psykologen bearbetar din censurmekanism så ditt förnuft blir användbart för dig. Alltså först självinsikt. Sedan bygga självförtroende så att förnuftet kan balansera dina stormiga känslor. Med balans mellan huvud och hjärta är du frisk – men sällan helt nöjd. Du får inte allt här i livet. Det slutar mestadels med att du måste välja, prioritera något, som att flytta till ett land med en bättre kultur för just dig.

-Ja, och i din video menar du att kommunistisk indoktrinering går ut på att förstärka censurmekanismen hos människor så att förnuftet kopplas bort när politik och samhällsfrågor diskuteras. När jag sa fel saker, kastade mitt damgäng ut mig. En demokratisk diskussion är inte längre möjlig i Sverige i grupper av människor som vet bäst. De som du kallar de muterade kommunisterna har lyckats bra med att få till stånd självcensur i Sverige.

-I denna mening är Sverige den perfekta åsiktsdiktaturen. Herr och fru Svensson har allt framför sina ögon, men den politiskt korrekta censurmekanismen hindrar dem att se vad de ser. Och höra vad de hör. Och då förundras man inte. Och utan förundran förstår man inget. De är inte längre demokratiskt handlande människor. De går till valurnorna som känslostyrda zombies, som kommunistiskt indoktrinerade godhetsstyrda nyttiga idioter, och röstar som de alltid röstat.

-Sa du till damerna att Fredrik Reinfeldts sätt att börja ett anförande med ”Öppna era hjärtan” betydde Stäng av huvudet och slå på hjärtat med turbotryck och gör som jag säger?

Den stora svarta pudelhannen reste sig upp och ryckte i kopplet. Han hade fått nog. Vi skildes åt. Vi återvände till våra ensamheter, och min har jag alltid trivts bra i och det vet jag att jag inte är ensam om. 

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six

 

Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp 


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.