QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

När två slår den tredje sker ett effektivt och tungt beslutsfattande. Det är en generell och beprövad regel som gäller för demokratiska organisationer. Är inte det vad Sverige behöver som politisk kraft i riksdagen efter valet 2022? Har du något annat och bättre alternativ?

Hur många kan de väljare vara som med glädje skulle lämna de letargiska åtta partierna i riksdagen och söka sig till något nytt? Om något nytt skulle träda fram? Skulle detta nya i så fall kunna utgöra ett tredje block i riksdagen? Så stort att det i alla frågor vore vågmästare mellan de två nu befintliga blocken? Det är vår strategi. Detta samlade block skulle kunna vara partiet ”Nix to the Six”. Låt oss ha det som arbetshypotes här i fortsättningen.

Hur skapas denna blockeffekt? Med tillräcklig tyngd i detta tredje block? Går det? I näringslivet finns koncerner. Det är ett antal företag som är dotterbolag till ett moderbolag. Kan det fungera i politiken, som har med viljor att göra och där personer med samma viljor normalt samlas i ett parti? Igen kan vi ha som arbetshypotes att det går. Vi skapar något som heter fokusparti. Det är ett parti med en enda hjärtefråga som ledstjärna för sin verksamhet. Här en lista med fem sådana möjliga fokuspartier:

  • Invandringsstopp
  • Bilpartiet
  • Rättsstaten
  • Kärnkrafts-Ja, Vindkrafts-Nej
  • Skolpartiet

I Invandringsstopp samlas de som anser att massinvandringen och den låga takten i assimilationen är det mest angelägna problemet. Här finns partiprogram.

I Bilpartiet samlas de som anser att det sker en sakligt sett politiskt omotiverad reglering av ägande och nyttjande av olika biltyper med hänvisning till klimatet. Här finns partiprogram.

I Rättsstaten gäller det tryggheten eller utsattheten för kriminalitet och brottslighet. Mest angeläget är att få exempelvis polis, domstolar, fängelser, brandskydd och försvar att fungera.

I Kärnkrafts-Ja, Vindkrafts-Nej anses det mest angeläget att lösa elförsörjningen. Det ska finns el överallt till låga priser. All produktion och distribution sker utan subventioner, bidrag eller omfördelningar av kostnader och intäkter inom sektorns företag.

I Skolpartiet samlas de som ser det som mest angeläget att återställa svensk skola till den kunskapsskola den en gång var och som grundlade och uppehöll vårt välstånd.

Under koncernpartiet finns alltså ett antal fokuspartier. De måste vara ett kritiskt minsta antal för att konstruktionen ska fungera. Om varje fokusparti samlar minst en procent av väljarna så säkrar fem fokuspartier tillträdet till riksdagen eftersom spärren till riksdagen är fyra procent.

Vad har den politiska koncernmodern ”Nix to the Six” för roll? Den är helt administrativ. Den samordnar fokuspartiernas jobb i riksdagen som sker i partiets ”Nix to the Six” namn. Varje fokuspartigrupp i riksdagen driver sin hjärtefråga och i övriga ärenden röstar gruppen som partimedlemmarna bestämmer genom interna omröstningar. Varför skulle inte väljarna köpa detta enkla koncept? Du är med i ett parti som driver en fråga aktivt i riksdagen och du, som väljare, har direktdemokrati gällande övriga viktiga frågor som avgörs i riksdagen. Är inte det demokrati uppgraderad till faktiskt folkstyre? Visst har du tid att ta ansvar och engagera dig!

Det låter för bra för att vara sant hörs i telefonluren när jag berättar för nyfikna. Men det är sant. Nix to the Six bygger om sin webbplats till ett administrativt stöd för alla medverkande fokuspartier. Bilpartiet har en webbplats och så här ser utkastet ut till övre delen av deras startsida ut just nu:

Bilpartiet

Du kan inte nå webbplatsen än eftersom utvecklingsarbete pågår, men låt mig berätta: Allt på webbplatsen blir offentligt med undantag för fyra funktioner. Fyra klickbara länkar uppe till höger leder till att du ombeds identifiera dig med mobilt Bank-ID:

  • Medlemmar: Ett av medlemmarna själva hanterat medlemsregister
  • Vår regering: Av medlemmarna valda ministrar för Bilpartiet efter 2022
  • Omröstning: Medlemmarna väljer hur riksdagsmännen röstar i övriga ärenden
  • Vallokalen: Alla Bilpartiets sympatisörer tar här tillbaka sin röst i valet 2018

Klickar du på någon av länkarna ovan får du olika val beroende på om du är medlem i partiet eller inte.

Vad alla kan göra utan att vara medlem är att besöka ”Vallokalen” och proteströsta. Du talar här om att du lämnar det parti av de letargiska åtta som du röstade på 2018 och i valet 2022 i stället åtar dig att rösta på Bilpartiet. Och så gör du det! Du sviker ditt tidigare parti och röstar på Bilpartiet. Konsekvenserna blir att alla dagligen ser i ett diagram under valrörelsen vilka partier Bilpartiet tar röster i från och om Bilpartiet har möjligheter att komma in i riksdagen 2022 tillsammans med röster från övriga fokuspartier. Sveket är demokratins livsnerv.

Ambitionen är att dessa fem fokuspartier ska finnas på nätet efter nyår. När väljarna ser hur de växer och tillsammans passerar riksdagsspärren på fyra procent i ett tydligt diagram kanske fler fokuspartier tillkommer. Väljarna triggas av att de kan följa hur ett tredje block i riksdagen får avgörande inflytande och sluter upp. De letargiska åtta sätts under stark press.

Vi ska vara ödmjuka. Detta är ett moraliskt projekt som väljarna kanske inte förstår. Man väljer samma gäng igen 2022 och få fyra år till med samma politik. Klarar Sverige det? Tveksamt! Innan nästa val 2026 står Sverige på tröskeln till kategorin misslyckade stater.

Vi Nixare ber om ditt stöd och vi har Swish 1234 33 84 06 och Bankgiro 5421-6270. Tack för din gåva! Vi välkomnar dig gärna som medlem.

Hans Jensevik, ordförande i Nix to the Six.


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Här finns mer information om den partiportal som håller på att byggas, dvs VRM-systemetDet som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.