I Folkets regering bestämmer du vilka du vill ha som ministrar i Sveriges regering. Det är tvärtemot i Vallokalen där du väljer bort politiker som du inte vill ha. Ett hinder att välja bort är undran vilka andra partier man i stället ska välja i kommande val. Folkets regering svarar på den frågan, för här väljer du för något.

Är det meningsfullt? Ja, du anger tillsammans med andra väljare de personer som du vill ha som ministrar. Dagens partier behöver fyllas på med bättre och kompetentare politiker. Det behövs även tas fram personer som kan skapa nya partier. Det är dessa personer som vaskas fram genom val i Folkets regering.

Är det riskfyllt? Liksom Vallokalen håller även Folkets regering internetbankssäkerhet. Om dig sparas bara en bråkdel av de uppgifter som lagras när du gör det enklaste köp på nätet. När du besöker Folkets regering lagras det du gör i en databas som har ditt födelsenummer som nyckel. Till nyckeln finns tolv fält för lagring av namnen på de tolv ministrar du valt – inget mer. Dina ministerval kan knappast anses som intressanta eller kontroversiella uppgifter och bör rimligen inte locka hackare.

Du kan gå in flera gånger och när du vill. Exempelvis välja en minister i taget, ändra ditt val och rätta inskrivna namn.

Aktuellt resultat finns i en lista med tolv namn på de nya ministrar som fått flest röster och som utmanar dagens. Den ministertabellen finns också på webbplatsens startsida.

Det är enkelt att välja minstrar: Klicka på Välja ministrar så kommer du till den första sidan av Folkets regering. En instruktionsfilm visar steg för steg exakt hur du gör.