QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Nix to the Six är en ideell förening som syftar till att stärka demokratin i landet så att folkviljan får större tyngd i den dagliga politiken i Riksdagen.

Syftet med föreningen är att samla och organisera alla som känner sig lurade och svikna av dagens politiker i The Six, att vara en konstruktiv och kraftfull kanal för den frustration som alla känner – en aktiv och stark folkrörelse: Nix to the Six.

Nix to the Six ställer upp i årets val till riksdagen som ett paraplyparti för ett antal fokuspartier i valsamverkan. Folkviljan i ett antal fokuspartier kanaliserar Nix to the Six in i riksdagen i form av ett antal riksdagsgrupper under nästa mandatperiod.

Här finns stadgar.

Vill du stödja en organisation vars huvuduppgift är att stärka demokratin är Nix to the Six organisationen för dig. 

Att bli medlem kostar 500 konor. Så här betalar du:

  • Bankgiro: 5421-6270
  • Swish: 1234 33 84 06

Kom ihåg att ange namn och e-postadress så att vi vet vem som betalar. Enklast är om du också e-postar oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Om du redan är medlem och även vill göra din röst hörd i politiken kan du spana av vad de olika fokuspartierna på denna valplattform har tagit som sin politiska uppgift. Du gör det genom knapparna under diagrammet på startsidan. I högerspalten på varje fokuspartis webbplats finns sammanfattningar av deras politik.

Finns det ett fokusparti som allra bäst motsvarar dina åsikter, kan du besöka det partiet och proteströsta. Då sker två saker:

  1. Du förbättrar det fokuspartiets position på den gemensamma valsedeln i den valsamverkan som sker.
  2. Du avger ett ”heligt” löfte till övriga röstande att den 11 september röstar du i din vallokal på Nix to the Six med en valsedel med partinamnet Nix to the Six. På den finns den kandidat du röstat fram tidigare genom den interna proteströstningen.

Detta är ingen opinionsundersökning eller knapptryckeri.

Observera! Du behöver inte bli medlem någonstans för att proteströsta och avge löftet. Du kan enbart proteströsta om du vill och uppmana andra att göra det, om de vill.

Säg att du besöker ett fokusparti och proteströstar. Innan du lämnar partiets webbplats får du erbjudandet att bli medlem. Det är ett tillfälligt politiskt parti för fem år – nämligen årets valrörelse och kommande mandatperiod på fyra år. Ett fokusparti erbjuder dig politisk medverkan under kommande mandatperiod. I frågor vid sidan om partiets fokusfråga gäller intern omröstning om hur partiets riksdagsmän ska rösta i Riksdagen. Är du politiskt intresserad är det här vad som kallas direktdemokrati – en meningsfull möjlighet varje dag under mandatperiodens fyra år.

Inget hindrar att du är medlem i både Nix to the Six och ett Fokusparti.  Eller inget alls. Eller bara ett av dem. Men du kan bara vara medlem i ett Fokusparti åt gången och du kan byta om du vill, men varje gång betalar du ny medlemsavgift till det fokusparti du flyttar till.

Nix to the Six flyttar upp både demokratin och politiken på nätet och där finns nya möjligheter. Med Nix to the Six ligger du i framkant av utvecklingen.